A felső endoszkópiáról IV. – Mi várható a vizsgálaton?

endoszkópia, magánegészségügy, gyomortükrözés, magánrendelés, vizsgálat, gasztroenterológia

Mi várható egy felső endoszkópián? Mi történik közvetlenül előtte és alatta? Altatnak majd?

Az elvárható esetben a beavatkozás előtt az Ön orvosa tájékoztatja, hogy miért kell elvégezni a vizsgálatot, vannak-e más alternatívák, és hogy az endoszkópiának milyen komplikációi lehetnek.

Különböző orvosi gyakorlatok léteznek, de általában érzéstelenítő spray-t fújnak a torokba, és valószínűleg intravénásan beadnak nyugtató és fájdalomcsillapító gyógyszereket is.

A gyógyszerek beadása után Ön megnyugszik, vagy akár el is alhat. Általában midazolám-ot (Versed) adnak nyugatónak és fentanil-t fájdalomcsillapítónak. Ezt éber szedálásnak hívják, általában egy nővér végzi, aki a beavatkozás során végig figyelni fog Önre.

Előfordulhat, hogy propofol-t (Diprivan) ad be egy aneszteziológus vagy szakképzett ápoló, aki figyeli az Ön élettani paramétereit (vérnyomás, pulzus), és a vér oxigénszintjét. Ez utóbbit mélyaltatásnak hívják.

Érdekli, hol lehetne ilyen eljárást magánúton igénybe venni és pontosan mennyiért? Keressen adatbázisunkban a targenta.org/app/kereso/radiology oldalon!

Esetleg van már ilyen lelete, de nehezére esik az eredmény értelmezése? Kérje ‘Leletértelmezés szakértővel’ nevű szolgáltatásunkat és minden kérdésére megnyugtató, érthető választ kap.


Zsákai Lilian, MSc
Molekuláris biológus képesítés az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karán | Molekuláris diagnosztikára szakosodott PhD tanulmányok a Semmelweis Egyetemen | Üzleti tanulmányok a Semmelweis Innovations és InCorpora keretein belül

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük