Koleszterin: rengeteget beszélünk róla – de mitől olyan jelentőségteljes és különleges ez a már elcsépeltnek ható szó?

érfal, koleszterin, LDL, vérkép, vizelet, labor, HDL, diagnosztika, szívbetegség, coronaria, stroke, érszűkület, érelzáródás

Attól, hogy folyamatosan emelkedett szintje a halálesetek túlnyomó többségét okozó szív- és érrendszeri betegségekhez vezet. Ha mismásolás és terelés helyett bátran merünk belegondolni abba, hogy tulajdonképp a megemelkedett koleszterinszint az első jele lehet annak, hogy nem leszünk itt örökké, akkor van esélyünk késleltetni az elkerülhetetlent – akár ÉVTIZEDEKKEL!

A koleszterinszintet kontroll alatt tartani és csökkenteni ugyanis abszolút lehetséges, és ennek a megfelelő menedzsmentje szó szerint évtizedekkel ajándékozhat meg minket. Úgyhogy legközelebb, mikor rákívánunk egy fazék csülkös pacalra, jusson eszünkbe, hogy vajon megéri-e.

A koleszterinszintet többféle vizsgálattal lehet mérni, az elkövetkező néhány blogposztunkban a koleszterintszint monitorozásának módjairól és az eredmények interpretációjáról lesz szó.

Ami fontos: azt a problémát nem lehet megoldani, amiről nem veszünk tudomást – amivel viszont van merszünk szembenézni, azt a legtöbbször igen! Nézzünk szembe hát a lassú gyilkosok egyikével, a koleszterinnel! Ennek a küzdelemnek nagy lesz a jutalma.

Tudni szeretné, hol lehetne a különféle koleszterinjei szintjét, a vérben található zsírokat a leggazdaságosabban magánúton mérni és monitorozni? Árra, nyitvatartási időkre és földrajzi régióra szűrhető magánorvosi szolgáltatás keresőnkben megtalálja, amit keres! Böngésszen adatbázisunkban a targenta.org/app/kereso/radiology oldalon!

Esetleg van már valamilyen lelete, de nehezére esik az eredmény értelmezése? Kérje ‘Leletértelmezés szakértővel’ nevű szolgáltatásunkat és minden kérdésére megnyugtató, érthető választ kap: https://targenta.org/services_hun.html…


Zsákai Lilian, MSc
Molekuláris biológus képesítés az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karán | Molekuláris diagnosztikára szakosodott PhD tanulmányok a Semmelweis Egyetemen | Üzleti tanulmányok a Semmelweis Innovations és InCorpora keretein belül

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük