Vezetés endoszkópos vizsgálat után?

reflux, gerd, gyomorégés, sav, záróizom, gastro-oesophagialis reflux, endoszkópia

Vezethetek majd endoszkópiás vizsgálat után? Mi egyéb történik majd?

A vizsgálat végeztével egy szakképzett dolgozó fogja Önt megfigyelni az endoszkópos szobában vagy a lábadozóban, amíg az altató hatásának nagy része el nem múlik.

Esetenként az endoszkópia okozhat enyhe torokfájást, amelyet a sós vizes gargarizálás azonnal enyhít, illetve puffadásérzést, amelyet a beavatkozás során befújt levegő okoz. Mindkét probléma enyhe és ideiglenes.

Amikor teljesen magához tért, tájékoztatják, hogy mikor térhet vissza a szokásos étrendjéhez (általában néhány órán belül), és az Önnel érkezett sofőr hazaviheti. (Az altatás miatt a legtöbb intézmény kiköti, hogy sofőr vigye haza, és hogy Önnek tilos vezetnie, gépet kezelnie és fontos döntéseket hoznia a nap hátralevő részében).

Ha tudni szeretné, hol lehetne ilyen eljárást magánúton igénybe venni és pontosan mennyiért? Keressen adatbázisunkban a targenta.org/app/kereso/radiology oldalon!

Esetleg van már ilyen lelete, de nehezére esik az eredmény értelmezése? Kérje ‘Leletértelmezés szakértővel’ nevű szolgáltatásunkat és minden kérdésére megnyugtató, érthető választ kap.


Zsákai Lilian, MSc
Molekuláris biológus képesítés az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karán | Molekuláris diagnosztikára szakosodott PhD tanulmányok a Semmelweis Egyetemen | Üzleti tanulmányok a Semmelweis Innovations és InCorpora keretein belül

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük