A felső endoszkópiáról II. – Felkészülés

endoszkópia, magánegészségügy, gyomortükrözés, magánrendelés, vizsgálat, gasztroenterológia

Hogyan készüljek fel egy endoszkópiára?

A biztonságos és teljes vizsgálat érdekében a gyomornak üresnek kell lennie. A beteget valószínűleg megkérik, hogy a beavatkozás előtt legalább hat órával ne egyen és ne igyon semmit.

A beavatkozás egyeztetése előtt a betegnek tájékoztatnia kell orvosát minden szedett gyógyszeréről, allergiájáról és ismert egészségügyi problémájáról. Ezen információk segítségével az orvos el tudja dönteni, hogy a betegnek kell-e előzetesen antibiotikumot szednie, és hogy milyen gyógyszereket nem szabad alkalmazni a vizsgálat során az allergiára való tekintettel. Az információk alapján arra is lehetőség nyílik egyeztetéskor, hogy a beteggel közöljék, milyen gyógyszert nem szabad szedni, vagy min kell változtatni az endoszkópia előtt.

Ha Önnek súlyos betegsége van, mint például szív- vagy tüdőbetegség, akkor az orvos tudni fogja, hogy különösen körültekintőnek kell lennie a beavatkozás során, de mindenképp szólni kell – lehet, hogy „látja a számítógépben”, lehet hogy nem; lehet hogy volt ideje megnézni, lehet hogy nem.

Érdekli, hol lehetne ilyen eljárást magánúton igénybe venni és pontosan mennyiért? Keressen adatbázisunkban a targenta.org/app/kereso/radiology oldalon!

Esetleg történt már ilyen vizsgálat, de nehezére esik az eredmény értelmezése? Kérje ‘Leletértelmezés szakértővel’ nevű szolgáltatásunkat és minden kérdésére megnyugtató, érthető választ kap.


Zsákai Lilian, MSc
Molekuláris biológus képesítés az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karán | Molekuláris diagnosztikára szakosodott PhD tanulmányok a Semmelweis Egyetemen | Üzleti tanulmányok a Semmelweis Innovations és InCorpora keretein belül

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük