A felső edoszkópiáról I. – Mi is az az endoszkópia?

endoszkópia, magánegészségügy, gyomortükrözés, magánrendelés, vizsgálat, gasztroenterológia

Mi az endoszkópia? Hogy zajlik, mire kell pontosan készülni? Fáj? Mit lehet vele kideríteni? A héten a felső endoszkópia főbb kérdéseit járjuk körül!

Mi az, hogy felső endoszkópia?

Az endoszkópia egy olyan eljárás, amelyben kamerát vezetnek egy testnyílásba vagy műtétileg metszett nyílásba kóros elváltozás vagy rák felkutatása céljából, illetve minimálisan invazív beavatkozás céljából.

A felső endoszkópia esetében a vizsgálóorvos (általában gasztroenterológus) egy felső endoszkóp nevű, kamerával ellátott vékony, hajlékony cső segítségével megvizsgálja az oesophagus (azaz a nyelvőcső), a gyomor és a doudenum (a vékonybél kezdeti szakasza, patkóbél) belső felszínét, amely egy monitoron jelenik meg.

Érdekli, hol lehetne ilyen eljárást magánúton igénybe venni és pontosan mennyiért? Keressen adatbázisunkban a targenta.org/app/kereso/radiology oldalon!

Esetleg van már ilyen lelete, de nehezére esik az eredmény értelmezése? Kérje ‘Leletértelmezés szakértővel’ nevű szolgáltatásunkat és minden kérdésére megnyugtató, érthető választ kap: Orvosi lelet értelmező elemzés


Zsákai Lilian, MSc
Molekuláris biológus képesítés az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karán | Molekuláris diagnosztikára szakosodott PhD tanulmányok a Semmelweis Egyetemen | Üzleti tanulmányok a Semmelweis Innovations és InCorpora keretein belül

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük