Bréking! Elektív műtétek elhalasztása.

elektív műtét, fekvőbeteg ellátás, magánorvos, Covid-19, halasztás

Bréking! Számos helyen elhalasztják az elektív műtéteket és egyéb fekvőbeteg-ellátásokat is.

Újra annyi az intenzív gondoskodásra szoruló koronavírusos beteg a kórházakban, mint tavaly ilyenkor – ez azt mutatja, hogy a delta variáns jóval agresszívebb, mint az eredeti vuhani vírus volt.

Emiatt az olyan műtéteket, amelyeket például altatásban végeznek, illetve az újabb osztály-osszevonások miatt egyéb fekvőbeteg-ellátásokat is elhalaszthatnak. Az ügyeleti rendszer is átalakul, összevonások jönnek létre.

A kórházak által kézhezkapott levélben ez szerepel: „A daganatos megbetegedéssel összefüggő és sürgősségi (a kezelés elmaradása potenciálisan életveszélyt vagy maradandó egészségkárosodást okozhat) beavatkozások továbbra is korlátozás nélkül biztosítandók!”

Így hát amennyiben az Ön kezelőorvosa úgy gondolja, hogy a kezelés elmaradása „potenciálisan életveszélyt vagy maradandó egészségkárosodást okozhat”, erre érdemes lehet megpróbálni hivatkozni, ha Ön is esetleg olyan helyzetbe kerül, hogy lemondják a műtétjét – akár ezt a kifejezést tartalmazó szakvélemény kérésével.

Amennyiben anyagi lehetőségei engedik, Orvosi Magánszolgáltatás Keresőnkben utánanézhet, hol és milyen áron végzik el esetleg a most elhalasztott operációt magánúton: https://app.targenta.org/kereso


Zsákai Lilian, MSc
Molekuláris biológus képesítés az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karán | Molekuláris diagnosztikára szakosodott PhD tanulmányok a Semmelweis Egyetemen | Üzleti tanulmányok a Semmelweis Innovations és InCorpora keretein belül

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük