Miféle gyógyszer a DUTASZTERID?

prosztata, psa, dutaszterid, férfiegészség, movember, urológia

Vajon kezelhető gyógyszeresen a proszatamegnagyobbodás? Igen, és itt most bizony nem a tök- vagy szabalpálma-kivonatokra és egyéb népi gyógyászati módokra gondolunk (azoknak a hatásosságáról egy későbbi posztban lesz szó), hanem a gyógyszerhatóságok által is gyógyszernek minősített, klinikai körülmények közt tesztelt készítményekre.

Ezek közül az egyik a dutaszterid, ami a férfiaknál jóindulatú prosztatamegnagyobbodás kezelésére szolgáló gyógyszerhatóanyag. Ez egy szteroid természetű szer, amely gátolja a tesztoszteron átalakulását dihidrotesztoszteronná úgy, hogy nagyon-nagyon célzottan legátol egy enzimet.

A dutaszterid hatására visszafejlődik a prosztata, ezzel javítja a vizelet kiáramlását, és csökkenti a prosztataműtét szükségességét.

Fontos azonban tudni, hogy a prosztata zsugorításával a hatóanyag csökkenti a prosztata PSA-termelését is, így fals negatív eredményeket is hozhat a PSA-teszt, amely viszont a rosszindulatú prosztatadaganat kialakulásának egyik korai diagnosztikai markere, így valószínűleg szükség lehet egyéb prosztatarák-diagnosztikai módszerekre is.

Amennyiben emelkedik a PSA-értéke, vagy más arra utaló jel van, ami alapján gondja lehet a prosztatájával, bátran forduljon hozzánk: segítünk eligazodni a számtalan féle további vizsgálati és terápiás lehetőség világában!

Kérje Komplex Betegút szolgáltatásunkat, és biztonságban érezheti magát, mert együtt mindig tudjuk, mi a következő lépés és időben meg is tudjuk azt tenni!

Bővebben a Komplex Betegút Támogatásról itt olvashat: https://targenta.org/services_hun.html…


Zsákai Lilian, MSc
Molekuláris biológus képesítés az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karán | Molekuláris diagnosztikára szakosodott PhD tanulmányok a Semmelweis Egyetemen | Üzleti tanulmányok a Semmelweis Innovations és InCorpora keretein belül

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük